Skade på båten.

Det er en lekkasje i båten. Den er midlertidig reparert. Må på slipp for permanent reparasjon. I mellomtiden, må vi kjøre med den midlertidige reprasjonen.

Ryvingen ble hentet i Bunnefjorden på onsdagskvelden, og lagt på bøyen. pakket baggen torsdag, og gledet meg som en unge….nå skal vi på seiltur. Full båt(7 voksne,3 barn. En var kommet helt fra Trondheim).

Vi møttes på Dronningen, Trude og jeg drar ut for og hente båten. Planen var og komme så langt som mulig på fredagskvelden, for og bruke lørdagen til avslapping,og evt. seiling. Vi skulle til Fredrikstad og Sail Isegran.

Det som møtte oss, håper jeg at dere aldri noen gang opplever. Vannet lå os skvulpet ca. 10 cm over dørken i kayhytten….hele båten var full av vann!? Hvor kommer det fra,og hvor for renner det inn? Fant en skrogjennomføring som ikke var helt tett, men det forklarer ikke alt vannet. Fikk ut flere av de som stod inne på bryggen, og satte igang med pumping. Etter iherdig innsats, var vannet så lavt at motor- og gearkasseoljen kunne sjekkes. Tok så båten inn til bryggen. Tømte den for vann og utstyr….. og satte i gang med vasking av båten. Blir det tur……..eller ikke?? Vi lå ved bryggen på Dronningen til lørdagen. Hadde mer kontroll på vannstanden om lørdagen, og bestemte oss for og dra på tur. Resten av helgen var kjempebra, med regatta på Lera, og felles middag og underholdning på søndagen…..bortsett fra at motoren stoppet ca. 15 m fra bryggen på Fagerstrand, når vi skulle legge til…..og frisk bris med dertil bølger rett i trynet, mot Fredrikstad på lørdag……og selvsagt det samme hjem igjen, pluss regn, på mandag. Pål

Her er bilde av fontenen!
Lekkasje etter sjøsetting

Det var stor spenning på slippen da båten ble tatt opp igjen på tirsdag. Ikke noe skade å se. Men etter litt leting i aktuelt område kom Paal over et lite hull: Her fant vi feilen - de hadde tatt ut en kobbernagle når de skiftet sinkanoden. På bildet under har vi dyttet gjennom en spiker fra insiden for å markere hullet.
Hullet i skroget

4 Comments to 'Skade på båten.'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Skade på båten.'.

 1. Stein Sørlie said,

  Takk for strålende rapport. Her var det mye spennende lesning. Jeg antar at vi nå får en føljetong m.h.t. den videre utviklingen i saken.

 2. Leiv said,

  Nå har vi fått kontakt med slippmannen! Vi trodde først han hadde gått i dekning - Paals telefonterrer gav ingen resultater. Men han svarte med en gang jeg ringe fra min telefon - lurt… Slippmannen var ikke kjennt med noen problemer med slippsettingen, men han kunne ta opp Ryvingen på mandag. Så da gjør vi det. Båten er derfor satt opptatt mandag tom onsdag neste uke.

 3. Thor said,

  Ringte i dag til vårt forsikringsselskap, og fikk skaden registrert. Jeg må ringe igjen på mandag morgen for å forsøke å få en takstmann til å besiktige båten mens den er på slippen.

 4. Thor said,

  Snakket med if igjen i går (avdelingen for båter i Bergen), og ga de nødvendige opplysninger om slippen. De skulle få en takstmann til å besiktige båten mens den er på land. Avventer tilbakemelding fra selskapet etter besiktigelse.

:: Trackbacks/Pingbacks ::

No Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply