Hva kreves for å kjøre Ryvingen selv?

Fra 1 mai, 2010, må alle som er født 01.01.1980 eller senere, ha båtførerbevis for å føre båt med lengde over 8 meter med motorkraft på 25 hk eller mer, men det kreves ikke fritidsbåtskippersertifikat for å kjøre Ryvingen, siden den er under 15 meter, (Ryvingen er vel 12 meter) Du må uansett kunne enkel navigering, sjøveisregler, kunne kjøre til og fra kai, kjenne fortøyningsmidler og fortøyningsmetoder og ha basis brukerkunnskap om de tekniske installasjonene om bord. Det tilbys derfor jevnlig opplæringsprogram i bruk av båten. Når du er klar for å være skipper gjennomfører Stiftelsen Ryvingen en utsjekk som består av noen tillegginger til brygge, samt en teknisk gjennomgang av båten. Dette er vesentlig for å være sikker på at du har blitt vist det du trenger for å føre båten. (Stiftelsen har også anledning til å begrense seilingsområdet.)

Se egen kategori i menyen til høyre: “Opplæring” for mer informasjon.

http://ryvingen.webtest.autohosting2.copyleft.no/wp-content/uploads/2008/01/sommer-ryingen-2-066.jpg

No Comments! Be The First!

Leave a Reply